www.FORUM.E-MARYSIA.com

Wszystko dla pięknych kobiet
Teraz jest Pt wrz 10, 2010 6:53 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rodzaje tipsow.
PostNapisane: Śr cze 25, 2008 12:26 pm 

Tipsy różnią się zasadniczo kształtem wolnego brzegu oraz rodzajem materiału z którego zostały wykonane. Rozróżniamy tipsy: naturalne, french, clear, zdobione airbrushem.

Tipsy naturalne, uniwersalne - Wykonane z tworzywa sztucznego w kolorze mleczno-kremowym. Z widoczną krzywą C i prostymi brzegami. Najłatwiejsze w obróbce. Rozróżnia się z głęboką do paznokci szerokich i płaską kieszonką, do paznokci bardzo krótkich.

Tipsy clear, przeźroczyste - Wykonane z przezroczystego tworzywa sztucznego. Kształt podobny do tipsów naturalnych. Pięknie wyglądają na nich zdobienia.

Tipsy French - Z krótką końcówka przystosowaną do paznokci w stylu French. Wykonane ze śnieżnobiałego tworzywa sztucznego. W tego rodzaju tipsach matowi się (bardzo delikatnie!) jedynie przejście pomiędzy tipsem, a naturalnym paznokciem.

Tipsy color - Tipsy kolorowe, również półprzeZroczyste. Tipsy typu French

Tipsy airbrush - Ozdobione gotowymi ornamentami. Nie należy tu piłować progów paznokcia, wyłącznie lekko zmatowić.

Tytuł: Re: Rodzaje tipsow.
PostNapisane: Śr cze 25, 2008 7:45 pm 

Czy możesz powiedzieć mi które są bardziej wytrzymałe? Czy powinnam mieć wszystkie rodzaje czy wystarczy jeden i jakie używa sie najlepiej do akrylu a jakie do żelu? Czy używane ozdoby też mają jakiś wpływ na tipsy? Z góry dziekuje za odpowiedż i pozdrawiam :)

PostNapisane: Śr cze 25, 2008 8:43 pm 

Uwazam, ze kazde z nich sa wytrzymale ja robie paznokcie tylko i wylacznie na tipsach naturalnych, nie lubie tipsow airbrush poniewaz trzeba uwazac przy pilowaniu zeby nie zniszczyc wzorka, tipsy french nie uzywam poniewaz french sama potrafie zrobic, a tipsy clear hmm nie podobaja mi sie poniewaz sa wg mnie malo naturalne i nie mialam jeszcze chetniej klientki wiec nie zakupuje :)
Czy powinnas miec wszystkie rodzaje to zalezy od klientek jakie bedziesz miala (ja nie mam wymagajacych wiec nie potrzebuje) moze na poczatek zakup naturalne i jakas mniejsza paczke clear zobaczysz jak Ci beda schodzic.
A uzywane ozdoby w jakim sensie?? A i jeszcze musze dodac ze poszczegolne rodzaje tipsow moga roznic sie miedzy soba wielkoscia i ksztaltem kieszonki.
pozdrawiam

PostNapisane: Pt cze 27, 2008 8:43 pm 

chodziło mi o to czy zdobienia malowane lepiej robić np na naturalnych a cyrkonie np clear? czy to nie ma żadnego wpływu?te kieszonki to ta cześć któą dopasowuje sie do kształtu paznokcia, tak?

PostNapisane: Pt cze 27, 2008 9:58 pm 

Jak dla mnie nie ma to roznicy czy cyrkonie na clear czy na naturalna , to juz rzecz gustu jak sie klientce bardziej podoba. Wg mnie malowane wzroki ladniej wygladaja na paznokciach naturalnych.A kieszonka to ta taka ciensza czesc ktora dopasowujesz do ksztaltu i tylko ja smarujesz klejem, to w sumie tak jak napisalas :)

[ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC