www.FORUM.E-MARYSIA.com

Wszystko dla pięknych kobiet
Teraz jest Pt wrz 10, 2010 6:31 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: SPOSOBY BABUNI NA MOCNE I ZDROWE PAZNOKCIE :)
PostNapisane: Śr cze 25, 2008 12:18 pm 

Wczoraj przeczytalam w gazecie (takiej powiatowej) sposob na mocne paznokcie i pomyslalm , ze podziele sie z wami tymi radami.

Pielegnacji dloni nie ograniczaj do troski o sama skore. Efekt Twoich zabiegow pozostanie niezauwazony, jesli nie dbasz o paznokcie. Masz delikatne plytki, ktore latwo sie lamia, rozdwajaja i wolno rosna? Powinnas zafundowac im naturalna kuracje wzmacniajaca.

NIEZASTAPIONA ODżYWKA

Zanim rozpoczniesz domowe zabiegi, skroc zniszczone paznokcie i delikatnie opiluj je mineralnym pilniczkiem. Dwa razy dziennie wcieraj w plytki oraz w skoreki wokol nich olejek rycynowy albo olejek z kielkow pszenicy.Wykonaj przy tym kilkuminutowy masaz. Raz w tygodniu naloz na paznokcie maseczke przygotowana z zoltka, lyzeczki oliwy i kilku kropli soku z cytryny. Po 15 min zmyj ja letnia woda.

KAPIEL W CIEPLEJ OLIWIE

Podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wlej ja do miseczki i dodaj kilka kropli plynnej witaminy A i E. Zanurz w takiej kapieli paznokcie na kilkanascie minut. Zabieg powtarzaj co najmniej raz w tygodniu przez 3 miesiace.

JEDZ NA ZDROWIE

Na wyglad paznokci wplywa tazke Twoja dieta. Dlatego do codziennego jadlospisu wlacz produkty bogate w witaminy z grupy B, a zwlaszcza witamine B5. Jak zadna inna, wzmacnia i regeneruje paznockie. Znajdziesz ja w zoltkach jaj produktach zbozowych drozdzach rybach ziemniakach i warzywach straczkowych. Cenna jest rowniez miedz- poprawia nawilzenie plytek. Jej zrodlem sa m.in. orzechy i suszone owoce.

Tytuł: Re: SPOSOBY BABUNI NA MOCNE I ZDROWE PAZNOKCIE :)
PostNapisane: Śr cze 25, 2008 6:57 pm 

hehe a nie mogłaś napisać coś bardziej konkretnego i krótszego tylko tak rozpisywać to wszystko...

PostNapisane: Śr cze 25, 2008 6:59 pm 

Napisalam to co bylo w gazecie , ja tego nie wymyslalam wiec nic nie skracalam, zreszta nie wiem dlaczego Ci przeszkadza tego dlugosc....

pozdrawiam

PostNapisane: Śr cze 25, 2008 8:07 pm 

też nie rozumiem o co chodzi tej martusi? jak niby miałabyś to skrócić ?przecież o to tu chodzi żeby pisać jak najbardziej treściwe posty. dzięki za poradę , pozdrawiam

PostNapisane: Cz cze 26, 2008 6:05 pm 

Ok, przepraszam.

PostNapisane: Cz cze 26, 2008 8:16 pm 

Ok spoko to nie chodzilo o to zebys nas przepraszala kazdy wyraza swoje zdanie i jest spoko :)

PostNapisane: Pt cze 27, 2008 8:33 pm 

dzięki temu że niektóre osoby tak się rozpisały jak to ujęłaś to ja dowiedziałam się bardzo ważnych dla mnie rzeczy, gdyby nie to forum to nie wiem czy zdecydowałabym się na nauke robienia paznokci, pewnie odkładałabym to z tygodnia na tydzień :mrgreen: nie musisz przepraszać ;)

Tytuł: the end of the wedding day
PostNapisane: N sie 30, 2009 5:25 pm 

If you wish to keep your red wedding dress in perfect condition, the discount wedding dresses should receive attention as soon as possible, then the short wedding dress will be carefully holding, even long time, the vintage wedding dress will as new as before.

---------------------------------------------------------------------------
wedding dress

[ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC